Ο Κόροιβος ευχαριστεί τον κ. Γιάννη Τριανταφυλλόπουλο

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ Κόροιβος για τον επικεφαλής της ιατρικής ομάδας.

Υπό την επίβλεψη του επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Κόροιβου, Γιάννη Τριανταφυλλόπουλου, έκαναν σήμερα την αρχή στον κύκλο των καθιερωμένων ιατρικών εξετάσεων οι αθλητές της ομάδας μας, ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας για την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Με την αφορμή αυτή, μάλιστα, η ΚΑΕ Κόροιβος επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά για άλλη μία φορά τον Γιάννη Τριανταφυλλόπουλο, επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την εξαιρετική συνεργασία που διατηρεί μαζί του όλα αυτά τα χρόνια και για την πολύπλευρη προσφορά του στην ομάδα μας.

Το βιογραφικό του Γιάννη Τριανταφυλλόπουλου:

Ο Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Το 1988, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Eίναι Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής με Ερευνητικό και Διδακτικό έργο στο Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που στεγάζεται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Κηφισιάς. Το κλινικό και χειρουργικό του έργο αφορά στις αθλητικές κακώσεις, τα σύνδρομα υπερκαταπόνησης, τις παθήσεις του αρθρικού χόνδρου, τις οστεοτομίες των άκρων, τις αρθροπλαστικές των αρθρώσεων και τα μεταβολικά νοσήματα των οστών.

Το 1995, εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιώς, ενώ το 1997- 1998 υπηρέτησε την Στρατιωτική του Θητεία στο Υγειονομικό Σώμα και στις Ειδικές Δυνάμεις («Καταδρομείς») του Στρατού Ξηράς. Στη συνέχεια κατά τα έτη 1998-2003 εκπαιδεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Κηφισιάς.

Το 2003-2004 εκπαιδεύτηκε στην Αρθροσκοπική Χειρουργική του Ώμου (Shoulder Surgery Fellowship) στο Πανεπιστήμιο της Βορείου Καρολίνας, ΗΠΑ (University of North Carolina, Chapel Hill, USA), ενώ το επόμενο έτος εκπαιδεύτηκε στις Αθλητικές Κακώσεις (Sports Medicine Fellowship) στο Πανεπιστήμιο James Cook University, Middlesbrough, της Μεγάλης Βρετανίας.

Συνεργάστηκε με το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Duchess of Kent της Βασιλικής Αγγλικής Αεροπορίας (RAF) και ήταν Senior Registrar στο Friarage Hospital, Northallerton, NHS South Tees Trust, N. Yorkshire.Kατά την εκπαίδευσή του στην Αγγλία αποτέλεσε μέλος της ιατρικής ομάδας (Team Physician) της ποδοσφαιρικής ομάδας Middlesbrough F.C. της Premiership Αγγλίας.

Το 2005 συμμετείχε σε πρόγραμμα επίσκεψης (Travelling Fellowship) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας (EFORT). Εκπαιδεύτηκε στις αθλητικές κακώσεις, αρθροσκοπική χειρουργική και σε τεχνικές αποκατάστασης του αρθρικού χόνδρου σε τρία Πανεπιστήμια της Ολλανδίας (Leiden, Uchtrecht, Groningen).

Το 2007 εκπαιδεύτηκε σε νεώτερες τεχνικές αρθροσκοπικής και ανοικτής χειρουργικής του ώμου στο Πανεπιστήμιο Emory University της Ατλάντα, ΗΠΑ και στο Κέντρο Ορθοπαιδικών Μελετών της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής (ORS-Orthopaedic Research Center, AAOS,) στο Σικάγο, ΗΠΑ. Το 2014 εκπαιδεύτηκε στη Ρομποτική Χειρουργική του γόνατος και του ισχίου στην Βερόνα της Ιταλίας και στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.