ΞΑΝΑ ΣΤΑ… ΘΡΑΝΙΑ Ο ΚΕΒΙΝ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ!

Μάθημα ιστορίας στο σχολείο του νεαρού συμπαίκτη του στον Κόροιβο, Αλέξη Κάτζου, παρακολούθησε την περασμένη εβδομάδα ο Κέβιν Λάνγκφορντ.

Ο 32χρονος φόργουορντ είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο σπουδαίους αθλητές που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας, έχοντας διαγράψει αξιοσημείωτη καριέρα μες στα παρκέ. Την ίδια στιγμή, όμως, είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος και έξω από αυτά.

Δεν είναι τυχαίο πως σε προπτυχιακό επίπεδο, στα κολεγιακά χρόνια του στην Αμερική, σπούδασε κοινωνιολογία και ποινική δικαιοσύνη, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην εκπαίδευση. Και, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε ξανά στη χώρα μας, για την τέταρτη θητεία του σε ελληνικό σύλλογο, μετά τον Κολοσσό Ρόδου, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ, έβαλε σκοπό να μη σπαταλήσει την ευκαιρία και να ζήσει έστω για μια μέρα την εμπειρία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Έτσι, την περασμένη Πέμπτη (03/05), αφού πρώτα η ομάδα μας έλαβε την άδεια από την διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας, κ. Αγνή Μπαλλή, αλλά και τον καθηγητή κ. Χρήστο Αντωνόπουλο -τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για το γεγονός αυτό-, ο Κέβιν βρέθηκε στην τάξη του συμπαίκτη του στον Κόροιβο και μαθητή της δεύτερης τάξης του Λυκείου, Αλέξη Κάτζου, και μαζί με τους άλλους νεαρούς μαθητές παρακολούθησε μάθημα ιστορίας γενικής παιδείας.

Με τον Αλέξη να τον βοηθά μεταφράζοντάς του, ο Κέβιν συμμετείχε ενεργά στο μάθημα και στο τέλος συζήτησε με τους υπόλοιπους μαθητές και τον καθηγητή, κ. Αντωνόπουλο, ενώ από την κουβέντα, μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, δεν έλειψαν, φυσικά, ο Κόροιβος, το μπάσκετ και τα ευρύτερα οφέλη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

Στο τέλος όλοι μαζί έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Λάνγκφορντ έζησε άλλη μία μοναδική στιγμή στην εν Ελλάδι καριέρα του, αυτή τη φορά χωρίς αθλητική περιβολή, ενώ και οι νεαροί μαθητές της δευτέρας Λυκείου βίωσαν ασφαλώς μια ξεχωριστή μέρα, με τον Κόροιβο να αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μία φορά το αμείωτο ενδιαφέρον του για τη νεολαία της πόλης μας!